Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 8-9-16 παρευρεθήκαμε στη Δ/νση Α/βάθμιας για να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους και να τους ενημερώσουμε σε πιθανά δικά τους ερωτήματα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αιφνίδια ανακοίνωση του διαχωρισμού των εκπαιδευτικών σε ΕΣΠΑ και ΠΔΕ μόλις το προηγούμενο βράδυ, είχε δημιουργήσει και πάλι αναστάτωση και αίσθημα αδικίας, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις από τον Ενιαίο Πίνακα είχαν δείξει ότι θα έλυναν ένα πρόβλημα ετών.

Στις συζητήσεις που έγιναν, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ομοφωνία όσον αφορά την πρότασή μας για τοποθετήσεις με ενιαίο πίνακα και την ανάγκη διαμαρτυρίας για το νέο διαχωρισμό. Έτσι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο της πρότασης, ενώ ταυτόχρονα ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία
με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθήσει την πρόταση στο υπουργείο και να μεσολαβήσει για την ικανοποίησή της. Οι απαντήσεις του ήταν μάλλον ασαφείς σε αυτό που του ζητήσαμε, οπότε και αποφασίσαμε εκ νέου να σταλεί άμεσα επιστολή προς το Υπουργείο, τον Περιφερειακό Δ/ντή Β. Αιγαίου, το Βουλευτή Σάμου, τη ΔΙΠΕ Σάμου, τη ΔΟΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τα αιτήματά μας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9/9/2016: Την Παρασκευή βρεθήκαμε και πάλι στα γραφεία της Δ/νσης, όπου συνεχίστηκε η ενημέρωση των συναδέλφων και η συλλογή υπογραφών. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και τις δύο ημέρες οι παρόντες συνάδελφοι υπέγραψαν με προθυμία τη διαμαρτυρία, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον και το δίκιο για όλους. Στη συνέχεια, ήρθαμε σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι όχι μόνο προώθησε το αίτημά μας αλλά το υιοθέτησε και ο ίδιος και σε συνεργασία με άλλον Περιφερειακό Δ/ντή (από τη Μακεδονία), προώθησαν από κοινού την πρόταση στο Υπουργείο.

Παράλληλα, ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με το βουλευτή Σάμου, ο οποίος έκρινε ότι το αίτημά μας είναι λογικό, ενώ ταυτόχρονα συντελεί στην αποσυμφόρηση των διαδικασιών του υπουργείου, αφού η αρμοδιότητα μεταφέρεται πλέον στα ΠΥΣΠΕ. Ο ίδιος μάλιστα προώθησε το αίτημα και σε άλλους βουλευτές που συμφώνησαν και στέκονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως τις εξελίξεις.
 
 ***** Καταλαβαίνουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται. Δεν υπάρχουν «ελέω Θεού» αποφάσεις σε πολιτικά ζητήματα, αλλά είναι όλα θέμα πολιτικής βούλησης. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους μας και παρά τις όποιες αντιξοότητες να συνεχίζουμε και να διεκδικούμε. Σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, μέχρι την τελική δικαίωση, με ενότητα, συναδελφικότητα και ομοψυχία.


ΖΗΤΑΜΕ:

·        ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
·        Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
·        Άμεση απόσυρση των Υ.Α. που κατηγοριοποιούν τους αναπληρωτές
·        Άμεση απόσυρση της Υ. Α. για το ωρολόγιο πρόγραμμα και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για τα νηπιαγωγεία, την ειδική αγωγή και την ενισχυτική διδασκαλία
·        Επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν μόνο από το βασικό πτυχίο.
·        Δημιουργία οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Αντώνης Κακαγιάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6944271826, 22730.61970, antoniskak18@gmail.com  

 Μαρία Δάλλη
Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6974476651. 22730.91775, dalllimar@yahoo.com.





Δεν υπάρχουν σχόλια: