Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καστανιά Σάμου: Αγωνία για το 2ο hot spot

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα της Καστανιάς. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι και ο εκπρόσωπος του χωριού, Μάρκος Κλουκιώτης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέπτυξε διάφορα ζητήματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έγινε ενημέρωση για θέματα νομοθεσίας και προγραμματισμού. Έγινε ανάλυση πάνω στα οικονομικά στοιχεία του δήμου και δόθηκαν παραδείγματα δαπανών και μη είσπραξης εσόδων. Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν διάφορες ερωτήσεις και ακολούθησε διάλογος.

Σημαντική ερώτηση και αγωνία πολλών ήταν αν θα γίνει 2ο hot spot στο νησί. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ανέφερε ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν και παρέθεσε τις απόψεις της παράταξης σχετικά με αυτό το θέμα. Το νησί μας δεν χρειάζεται για κανέναν λόγο άλλο hot spot και πρέπει οι μετανάστες – πρόσφυγες να μεταφέρονται όσο πιο γρήγορα γίνεται προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, οι κάτοικοι ανέφεραν το θέμα της παλιάς οικείας που έχει αγοραστεί από τον δήμο εδώ και 10 χρόνια περίπου και ακόμα δεν έχει κατεδαφιστεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος εσωτερικά του χωριού προς τον δρόμο που πάει προς Κοσμαδαίους. Αν γίνει αυτό το έργο θα επωφεληθούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του χωριού, και θα βοηθήσει πολύ για λόγους πυρασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: