Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ : 9 Γυμναστές στην Α/βάθμια, κανείς στα σχολεία!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το θαύμα της έκανε πάλι η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου, όταν κατάφερε να αφήσει τα σχολεία χωρίς κανένα γυμναστή, τη στιγμή που το ίδιο το ΠΥΣΠΕ εδώ και μέρες έχει τοποθετήσει 9 (!!!) άτομα από τη Β/βάθμια. Συγκεκριμένα, στη κοινή συνεδρίαση των μελών των υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που έγινε στη Δ/νση Α/θμιας στις 2-9-16 συζητήθηκαν από κοινού και προτάθηκαν ποιοι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων θα διατεθούν με ολική ή μερική διάθεση από τη ΔΙΔΕ Σάμου για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά στην Α/θμια Εκπ/ση.

Η ΔΙΔΕ Σάμου την Πέμπτη 8-9-16, με την 25η απόφαση του ΠΥΣΔΕ, διέθεσε τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπ/ση.

Το Σάββατο στις 10-9-16 το πρωί, το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε και τοποθέτησε τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής που διέθεσε η ΔΙΔΕ Σάμου με την 25η /8-9-16 απόφασή της σε σχολεία της Α΄ και Β΄ Σάμου, σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.

Την Δευτέρα 12-9-16 η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης με ανακοίνωση που αναρτά στην ηλεκτρονική δ/νση της: http://dipe.sam.sch.gr/newsite, καλεί εκ νέου τους εκπαιδευτικούς που αναφέρονται σε τροποποιητική απόφαση - με την ίδια ημερομηνία 8/9/16 (!) της ΔΙΔΕ Σάμου, δηλαδή τους ίδιους εκπαιδευτικούς ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής  που, ενώ είχαν κάνει δήλωση προτίμησης σχολείων και το ΠΥΣΠΕ Σάμου τους είχε τοποθετήσει  στα σχολεία, να κάνουν αίτηση εκ νέου για να διεκδικήσουν τα ίδια σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν, μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 (!)

Η μόνη διαφορά από την προηγούμενη απόφαση της ίδιας ημέρας της ΔΙΔΕ είναι ότι στέλνει επιπλέον ένα (1) εκπαιδευτικό ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής με ολική διάθεση που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψει στη ΔΙΔΕ Σάμου και δύο (2) με μερική διάθεση (ορισμένες ώρες) που ο ένας (1) εξ αυτών θα πάρει άδεια ανατροφής. Αφού λοιπόν τοποθετηθούν σε σχολεία της Α/θμιας στη συνέχεια θα παραμείνουν κενά και η Δ/νση Α/θμιας θα ζητάει εκ νέου γυμναστές για να τα καλύψει.

Έτσι, η Δ/ντρια Α/θμιας εκπ/σης Σάμου, δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΠΥΣΠΕ, που η ίδια ψήφισε και θα τους τοποθετήσει εκ νέου με νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στα σχολεία. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι κάθε φορά που θα έρχονται νέοι εκπαιδευτικοί, θα γίνονται από την αρχή όλες οι τοποθετήσεις; 

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή, συνάδελφοι, και το χειρότερο είναι ότι θα την πληρώσουν πάλι τα σχολεία, που θα είναι αδύνατο να βγάλουν πρόγραμμα, αλλά και οι ήδη τοποθετημένοι συνάδελφοι, που θα αναγκασθούν να αλλάξουν σχολεία.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τη νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ τα σχολεία θα παραμένουν χωρίς Γυμναστές με απόλυτη ευθύνη της Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Κακαγιάννης                                              Μαρία Δάλλη
   Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                                  Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: