Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (Τετάρτη 21/9-Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, 6:30 μ.μ.)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 14/9, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, δυστυχώς με τη συμμετοχή ελάχιστων συναδέλφων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το ζήτημα των αλλαγών που επέρχονται με την εγκύκλιο Φίλη για το «Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο» στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών και τα άλλα μέτρα που έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε ζητήσει από το Δ.Σ. του Συλλόγου την Παρασκευή, 9/9, να γίνει τη Δευτέρα, 12/9, συνάντηση του Δ.Σ. με τις νηπιαγωγούς για να συζητήσουμε για την εγκύκλιο του υπουργείου, απόφαση που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε. Στη Γ.Σ. μάλιστα, όταν ο πρόεδρος ρωτήθηκε το γιατί, απάντησε ότι δεν το θυμόταν…

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης (ανοιχτού Δ.Σ για την ακρίβεια, αφού δεν υπήρχε απαρτία) ζητήσαμε εκ νέου να προηγηθούν οι δύο συναντήσεις (μία στο Καρλόβασι και μία στο Βαθύ για να μπορούν αν παρευρεθούν όλες οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί) και στη συνέχεια να γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση. Η πρότασή μας δεν ψηφίστηκε (2 ψήφοι), ενώ ψηφίστηκε η πρόταση ΔΑΚΕ + ΠΑΜΕ (με 3 ψήφους) για έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 21-9-16.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι τα κυβερνητικά μέτρα για το Νηπιαγωγείο βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τα μέτρα που πέρασαν για το Δημοτικό Σχολείο και στοχεύουν στο φτηνό και ευέλικτο σχολείο και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αδιαφορώντας για τις μορφωτικές και άλλες ανάγκες των παιδιών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν την Τετάρτη, 21/9 ,στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Καρλόβασι στις 6:30 μ.μ στο Δημοτικό σχολείο Μεσαίου για να συζητήσουμε για:

• Την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για το "Νέο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο", η οποία συνεχίζει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών.

• Την επίθεση ενάντια στο δημόσιο νηπιαγωγείο με τον «Νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου» που ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας, το μετατρέπει σε φύλαξη, υπονομεύει τον κοινωνικό του ρόλο και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών.

• Την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και την ένταξή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: