Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής για τις τοποθετήσεις τους; Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 16-09-16

Την Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα:
  • Διαθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου: Πάγια θέση της " ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" είναι ότι οι συνάδελφοι Ειδικοτήτων που έχουν τρεις (3) ώρες πλεόνασμα ωρών να παραμένουν στα σχολεία της οργανικής τους θέσης και όσοι έχουν περισσότερες ώρες να διατίθενται σε σχολεία. Ό,τι άλλο διαδίδεται και θα διαδίδεται είναι εκ του πονηρού λόγω εκλογών των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.Τις διαθέσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.
  • Διαθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ32/Θεατρικής Αγωγής: Εδώ φάνηκε καθαρά στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ότι υπήρχε εσφαλμένη ενημέρωση από τη Δ/νση Α/θμιας για το πώς γίνονται οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τραγελαφικά γεγονότα που εκθέτουν τους ίδιους τους συναδέλφους, προκαλούν αναστάτωση στα σχολεία και απαξιώνουν τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ.
Συγκεκριμένα: Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 13-9-16 τοποθετήθηκαν οι συναδέλφισσες σε σχολεία της 1ης τους επιλογής. Μπορείτε να δείτε την τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών εδώ.
Στη συνεδρίαση της 16/9 υπήρξε ένσταση από εκπ/κό για να ξαναγίνουν νέες δηλώσεις προτίμησης σχολείων, η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Είπαμε στη συνεδρίαση ότι όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν λάθος και έπρεπε να γίνουν πρώτα οι τοποθετήσεις σε σχολεία της πρώτης προτίμησής τους και στη συνέχεια να καλεστούν από τη Δ/νση Α/θμιας για να δηλώσουν τα σχολεία που επιθυμούν να διατεθούν. Αυτό δεν έγινε, αλλά το αξιοπερίεργο ήταν ότι έγινε ανάληψη υπηρεσίας (!) από εκπαιδευτικό σε σχολείο, χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως η διάθεσή του από το ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η δυσλειτουργία του ΠΥΣΠΕ και επιβεβαιωνόμαστε και εμείς για τη διαμαρτυρία που κάναμε στη Δ/νση Α/θμιας, που ζητούσαμε συνεδρίαση των μελών του ΠΥΣΠΕ για να συζητήσουμε το πως θα λειτουργήσει το ΠΥΣΠΕ. Αν είχε προηγηθεί η συνεδρίαση θα αποφεύγαμε τα τραγελαφικά γεγονότα. Η μη σύγκληση της συνεδρίασης από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, σημαίνει καθαρά ότι επιθυμεί να λειτουργεί μ΄αυτό τον τρόπο. Γιατί άραγε;
Τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών μπορείτε να τις δείτε εδώ.
  • Διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από ΔΙΔΕ Σάμου στο ΠΥΣΠΕ Σάμου: Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση στις 10-9-16 έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που ήρθαν με διάθεση από τη ΔΙΔΕ Σάμου. Την τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση και τις διαθέσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Στη συνεδρίαση της 16/9 υπήρξαν τρεις (3) προτάσεις: Η πρώτη της Δ/νσης που ζητούσε να παραμείνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στον Πίνακα και να τοποθετηθούν, εκ νέου, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους. Η δεύτερη η δική μας όπου είπαμε να παραμείνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία τους, αφού ήδη μετά την ανακοίνωσή μας  τοποθετήθηκαν στα σχολεία και να κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν είχαν τοποθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση δηλώσεις προτίμησης στα υπόλοιπα κενά. Η τρίτη πρόταση από τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει συνάδελφος στη διάθεση, και να εξετάσει το ΠΥΣΠΕ, εκ νέου, τις υπόλοιπες αιτήσεις .
Συνεκτιμήσαμε ότι η Δ/νση Α/θμιας είχε ζητήσει, εκ νέου, δηλώσεις, από όλους τους συναδέλφους από τις 12/9 και οι συνάδελφοι είχαν κάνει ή είχαν τροποποιήσει τις ήδη υπάρχουσες δηλώσεις προτίμησής τους, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την τρίτη πρόταση με την προϋπόθεση να αποδεχτούν και τα υπόλοιπα μέλη ότι, αν επιστρέψει ο εκπ/κός στην Α/θμια, να επιλέξει τα εναπομείναντα κενά-πρόταση που έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη και έτσι πέρασε η τρίτη πρόταση -συμπληρωμένη από τη δική μας, κατά πλειοψηφία (4-1). Τις τοποθετήσεις με την πρώτη και δεύτερη διάθεση μπορείτε να τις δείτε εδώ.
  • Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70/Δασκάλων: Υπήρξε τροποποίηση των τοποθετήσεων των αναπληρωτών δασκάλων ΠΔΕ. Η Λουτριώτη Γεωργία από το Δ.Σ. Πύργου ζήτησε να τοποθετηθεί στο Δ. Σ. Καλλιθέας και ο Γεωργούλης Κων/νος από το Δ.Σ. Λέκκας στο Δ.Σ. Κουμεΐκων. Ρώτησα την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, αν θα δεχθεί αιτήσεις συναδέλφων για βελτίωση θέσης, πριν από την τοποθέτηση της Β΄φάσης των αναπληρωτών, αλλά απάντησε ότι, αν υπάρξουν, θα εξετασθούν κατά περίπτωση. Ζήτησα τα λειτουργικά κενά των σχολείων, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν έχουν ζητηθεί από το υπουργείο, αλλά υπάρχουν αρκετές άδειες, χωρίς να τα ονοματίσει.  Τα λειτουργικά κενά που γνωρίζουμε, μετά και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, είναι δύο (2) (Πύργου-Λέκκας)
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Κακαγιάννης                                              Μαρία Δάλλη

   Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                           Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: