Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7.30 μμ.- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗ"

Αφρικής μέθεξη είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ελένης Γκίνου, καθηγήτριας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και γαλλικής γλώσσας του ΑΠΘ, που παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο Σάμου στην Αίθουσα εκδηλώσεών του, στο κτήριο των Παλαιών Φυλακών, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 19:30΄.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας με προσωπική αφήγηση και video-προβολές. Εθελοντικά αιχμάλωτη της Αφρικής, την οποία θεωρεί «ήπειρο που σε αιχμαλωτίζει με τη μαγεία της, και σου δίνει μαθήματα σπουδής της έννοιας της ζωής πάνω στη γη με ένα συγκλονιστικό τρόπο! ».


Αφρικής Μέθεξη: Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο –βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό- που οδηγεί τον αναγνώστη σε έναν άγνωστο, μαγευτικό κόσμο με τις φυλές, τα βασίλεια, τα μυστήρια, τα καραβάνια αλατιού, τις ερήμους, τους ποταμούς, τα ήθη, τις συνήθειες, τις γιορτές, τις μυήσεις ενηλίκων και πολλά άλλα. Πλαισιώνεται από 250 φωτογραφίες τοπίων και ανθρώπων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων, τραβηγμένες από την ίδια τη συγγραφέα, οι οποίες βοηθούν τον αναγνώστη να πάρει μια ιδέα της ποικιλίας και του πλούτου των αφρικανικών πολιτισμών.

ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: