Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία στον αιρετό της ΔΑΚΕ και διαμαρτυρία προς το ΠΥΣΠΕ Σάμου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το γεγονός ότι ζούμε σε ένα μικρό τόπο και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας μπορεί -πέρα από τα καλά του- να δημιουργήσει και μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα σε υπηρεσιακές ή άλλες δημόσιες διαδικασίες που χρειάζεται δικαιοσύνη, σεβασμός και ίση μεταχείριση προς όλους. Μία τέτοια περίπτωση είναι η λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και Δ/ντρια Εκπ/σης Σάμου μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της να γίνει μία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με όλα τα μέλη του για να θέσουμε τους όρους λειτουργίας του.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα τέτοια συνεδρίαση δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ να συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις απαράδεκτες και αήθεις επιθέσεις του αιρετού της ΔΑΚΕ, που θεωρεί ότι οι ύβρεις, η λάσπη και οι απαράδεκτες συμπεριφορές μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ. Το ίδιο έγινε και στη συνεδρίαση (10/9) με ακατονόμαστες φράσεις προς το πρόσωπο του αιρετού της παράταξής μας, κου Αντώνη Κακαγιάννη.

Ζητήθηκε προστασία από την Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ αλλά χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να πάρει θέση στο περιστατικό. Αναρωτιόμαστε, πόσο δίκαιη είναι στάση της, όταν στηρίζει με τη σιωπή της τον αιρετό της ΔΑΚΕ; Αλλά βέβαια κι εκείνος αντίστοιχα στηρίζει την πρόεδρό του…

Δε θα επιτρέψουμε όμως το ΠΥΣΠΕ Σάμου να (ξανα)γίνει "μαγαζάκι" της ΔΑΚΕ, που θα "κερνά" θέσεις και υποσχέσεις στους συναδέλφους χωρίς αντίκρισμα, όταν αυτές θίγουν εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Χρόνια αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για ίση μεταχείριση και αμοιβαίο σεβασμό όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ, δικαιοσύνη και διαφάνεια στις υπηρεσιακές διαδικασίες και σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όπου ο συνδικαλισμός μπορεί και πρέπει να επιτελεί έργο.

Δεν περιμένουμε καμία εξωτερική παρότρυνση, για να κινηθούμε. Την διαφορά την κάνουμε όλοι εμείς καθημερινά και βήμα-βήμα και με πολλές αντιξοότητες χρόνια τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ζητήματα που έχουν αναδειχθεί πανελλαδικά, ξεκίνησαν από αυτό το μικρό Σύλλογο…

Ζητάμε εκ νέου συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για να θέσουμε τους όρους εύρυθμης λειτουργίας του και απαιτούμε σεβασμό από και προς όλα τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Δε θα επιτρέψουμε όμως αυθαιρεσίες της Διοίκησης και των εκλεγμένων εκπροσώπων της να διαταράσσουν τις ισορροπίες μέσα στα υπηρεσιακά όργανα και να υποτιμούν συναδέλφους που έμπρακτα έχουν αποδείξει την ανιδιοτελή προσφορά τους προς όφελος όλων!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Κακαγιάννης                                       Μαρία Δάλλη

   Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος και .........