Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός του ξυλοδαρμού 15χρονου μαθητή καθώς και της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Σάμου, που μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί το παιδί, από πατέρα-αστυνομικό στα κατειλημμένα Γυμνάσια της πόλης της Σάμου. Η βάρβαρη αυτή πράξη έγινε με το πρόσχημα της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, αγνοώντας τους πολιτικούς λόγους που η Παιδεία μας νοσεί βαριά εδώ και πολλά χρόνια, με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών να αποτελεί ένα από τα πολλά πρόσωπα αυτής της ασθένειας…

Είναι η ίδια λογική που επιλέγει πάντα να χτυπήσει τον πιο αδύναμο αντί να διαμαρτυρηθεί και να παλέψει για την κατάντια της καθημερινότητάς μας.

Οι φασιστικές νοοτροπίες τέτοιου είδους όμως δεν έχουν θέση σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα που θέλει να έχει κέντρο τον άνθρωπο. Εξάλλου, αν στις μέρες μας υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε ως εκπαιδευτικοί, αυτό είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αγωνιστικότητας και της υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Κι αυτό θα το κάνουμε μαζί με τους μαθητές μας! Από αυτό το καθήκον μας δεν υποχωρούμε, για να γίνουμε φοβισμένοι θεατές της σφαγής των εξ ορισμού αθώων και ειδικά των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν όλο και περισσότερο.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή πράξη και στέκεται στο πλάι τόσο του μικρού μαθητή όσο και της Διευθύντριάς του και διατρανώνει μαζί τους το δίκαιο και αναγκαίο του αγώνα τους σε μια κοινωνία που Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Τρόικα έχουν αποφασίσει να ξεθεμελιώσουν τις βάσεις ολόκληρου του κοινωνικού ιστού, ώστε να απολαύσουν αργότερα τα κέρδη τους καθισμένοι πάνω στα συντρίμμια του!

Να καταδικαστεί ο δράστης του ξυλοδαρμού!

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τον αγώνα τους!

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέχρι τη νίκη!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

clip_image002

Ο Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

Κακαγιάννης Αντώνης                       Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: