Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΜΕ Σάμου : Κάτω τα χέρια από τον αγώνα - Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους, τους μαθητές και όλους εργαζόμενους, την επίθεση και το ξυλοδαρμό 15χρονου μαθητή και της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Σάμου από πατέρα-αστυνομικό στα κατειλημμένα Γυμνάσια της πόλης της Σάμου.

Η βάρβαρη αυτή πράξη που έγινε στο όνομα της «υπεράσπισης της λειτουργίας των σχολείων», στην πραγματικότητα στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών να διεκδικούν μαζικά και αγωνιστικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο. Ακόμα περισσότερο η πράξη αυτή απηχεί φασιστικές λογικές σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να χτυπηθεί το θύμα των αντιδραστικών-τροϊκανών πολιτικών που αντιστέκεται σε αυτές, και όχι οι δυνάμεις που επιβάλλουν και προωθούν τις πολιτικές αυτές.

Ο γενικευμένος μαθητικός ξεσηκωμός με καταλήψεις-αποχές σε όλα τα σχολεία στη Σάμο και με την απαίτηση για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ μαθητές, είναι δίκαιος! Δεν θα καμφθεί από τη λασπολογία και την τρομοκρατία! Θα πέσουν στο κενό οι «υποδείξεις» διαχωρισμών και «εμφυλίων» μεταξύ μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών που επιχειρούνται ακόμα και με τέτοιες τραμπούκικες πράξεις. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα, που πρέπει να κλιμακωθεί και να νικήσει!

Η αγωνιστική αλληλεγγύη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών και των εργαζομένων, η άρνηση του ατομισμού και της υποταγής στη βαρβαρότητα, είναι το πιο σπουδαίο «μάθημα» που εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε! Από αυτό το καθήκον μας δεν υποχωρούμε, δεν θα γίνουμε φοβισμένοι θεατές της σφαγής των δικαιωμάτων των μαθητών και όλου του λαού!

ü Να καταδικαστεί ο δράστης του ξυλοδαρμού

ü Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τον αγώνα τους!

ü Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά, αποφασιστικά, μέχρι τη νίκη!

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο πρόεδρος                                             Ο γραμματέας

Τάκης Διαμαντίδης                                  Νίκος Παπαβασιλείου

Σάμος 2-10-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: