Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινούν από αύριο τα μαθητικά δρομολόγια στη Σάμο

imageΞεκινούν από αύριο τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Σάμου, όπως ανακοινώθηκε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, με επιτυχία ολοκληρώθηκε το προγραμματισμένο Πανσαμιακό συλλαλητήριο σήμερα το πρωί, στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, μαζί με εργαζόμενους που συμμετείχαν από τις 11 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην Παιδεία, ενώ φώναξαν συνθήματα για δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των παιδιών στους σχολικούς τους προορισμούς.

Χαιρετισμούς απηύθυνε από την ΕΛΜΕ ο γραμματέας κ. Νίκος Παπαβασιλείου, από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ο κ. Θοδωρής Ευαγγελίδης, από την συντονιστική επιτροπή για την παιδεία ο κ. Σταμάτης Φιλιππής, από τον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών ο πρόεδρος κ. Αντώνης Κακαγιάννης, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Σάμου ο πρόεδρος κ. Μανόλης Παχυμανώλης, από την ένωση γονέων του Μαραθοκάμπου η κα Μυρσίνη Θάνου, από τον σύλλογο γονέων Πυθαγορείου ο κ. Χρήστος Βακιντής, από το αγωνιστικό μέτωπο φοιτητών ο κ. Πασχάλης Αγγελόπουλος .

Όλοι αναφέρθηκαν στον αγώνα των παιδιών αλλά και στη μάχη που κέρδισαν με τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των μαθητών από το ΕΠΑΛ Σάμου και το λύκειο Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου, δήλωσαν ότι θα έπρεπε οι γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην αφήνουν τα παιδιά μόνα τους να αναλαμβάνουν την ευθύνη του κλεισίματος των σχολείων.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς πραγματοποίησαν πορεία στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, όπου ο αντιπεριφερειάρχης, Θ. Παπαθεοφάνους, τους πληροφόρησε ότι από αύριο θα μεταφέρονται οι μαθητές της Σάμου και πάλι δωρεάν στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοφάνους, τα χρήματα που θα δοθούν στους οδηγούς είναι οι 217.000 ευρώ που έχουν ήδη, δρομολογηθεί, ενώ, το «κούρεμα» θα είναι, τελικά, της τάξης του 6% και όχι του 17%.

Αμέσως μετά, η συγκέντρωση διαλύθηκε, με το σύνθημα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς η οφειλή του κράτους προς το ΚΤΕΛ παραμένει περίπου στο 1 εκ. ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: