Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Στις περιφέρειες τελικά η μεταφορά μαθητών με σχέδιο νόμου

Στις περιφέρειες της χώρας μεταφέρεται από τους δήμους η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με το οποίο και κυρώνεται η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Με απόφαση του κ. Στυλιανίδη, επίσης, καταβάλλονται 14 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες και 3 εκατ. στους δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς, ενώ η επόμενη δόση οφειλομένων έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Αλλά 22 εκατ. ευρώ είχαν καταβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών και κυρίως μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα από τους δήμους στις περιφέρειες.
Σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που δίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και προκειμένου να υπάρχει απόλυτα δίκαιη κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία που διαθέτει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο ως τις 30.06.2012.
Με ευκαιρία την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 ευρώ».
Τέλος, σημείωσε ότι «με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν».
Μαθητές, καθηγητές και γονείς σχολείων από 9 δήμους της Ανατολικής Αττικής διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για τη διακοπή της χρηματοδότησης μέσων, για τη μεταφορά των μαθητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: