Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μείωση κατά 85% των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκτελούνται κυριολεκτικά χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο το οποίο υπόγραψε η τρικομματική κυβέρνηση από το σχολικό έτος 2013/14 προβλέπεται μείωση του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε ποσοστό πάνω από 85%.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι θα "εκδοθεί απόφαση για τη μείωση του μη μόνιμου διδακτικού προσωπικού σε ετήσια βάση από 15.226 σε 2.000"

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη "εκκαθάριση" - "εκτέλεση" χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι, μετά από χρόνια "τρέξιμο" από τη μια άκρη στην άλλη της χώρας, καταδικάζονται σε ανεργία.

Προφανώς το κενό θα το καλύψουν οι εκατοντάδες συγχωνεύσεις - λουκέτα σχολείων, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και οι μετατροπή τους σε λάστιχο με την "απελευθέρωση" των μετακινήσεών τους από περιοχή σε περιοχή.  

Με ένα νήμα είναι δεμένο το τσάκισμα του μισθού, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης  και η απειλή της απόλυσης με τις συγχωνεύσεις σχολείων και την καταδίκη σε ανεργία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Με ένα νήμα πρέπει να είναι δεμένη και η απάντηση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για να μην ανοίξει η πόρτα της κόλασης.

Χρήστος Κάτσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: