Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ως τη Δευτέρα οι προσλήψεις αναπληρωτών-Την Τρίτη συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις

συνέδριο-Παληγιάννης1   ΔΟΕ 12Με βάση την ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, αύριο και το αργότερο ως τη Δευτέρα θα προσληφθούν 600 περίπου δάσκαλοι και 300 περίπου νηπιαγωγοί ως αναπληρωτές για την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ 800 αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη και 400 περίπου για τάξεις υποδοχής.

Τονίζω την αδήριτη ανάγκη της κάλυψης όλων των κενών, όλων των ειδικοτήτων ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν τα σχολεία μας χωρίς ελλείψεις.

Την Τρίτη 09/10/2012 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει και θέματα που αφορούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ή σε ΣΜΕΑΕ.

Επισημαίνω για άλλη μια φορά πως σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της οικονομικής αφαίμαξης, πρέπει να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαιότητα ικανοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις περιοχές που υπάρχουν λειτουργικά κενά. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μένουν μακριά από τις οικογένειες τους εκπαιδευτικοί παντρεμένοι με παιδιά και με σοβαρά προβλήματα υγείας όταν στις περιοχές τους υπάρχουν κενά, τα οποία πιθανόν να καλυφθούν από αναπληρωτές.

Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω τη συνεχιζόμενη ακατανόητη τακτική της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας που για μια ακόμη φορά τα κενά που έδωσε είναι αναντίστοιχα με τα κενά που δίνουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς της.

Ελπίζω να πρυτανεύσει και σ’ αυτή την Περιφέρεια η λογική και το συμφέρον της εκπαίδευσης.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές όλα τα κενά των περιοχών στις οποίες εκκρεμούν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων.

Ας μην προκαλέσουμε με τις ενέργειές μας ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους για την εκπαίδευση.

Με σοβαρότητα και ανθρωπιά και κυρίως με γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης ας αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρά οικογενειακά και ποικίλα άλλα προβλήματα.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: