Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια παρά την απαγόρευση

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 6 το απόγευμα και αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπως τονίζουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους, στην οποία καταγγέλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και τρόικα.

Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, «τους οποίους "δωρίζει" ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

«Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα βασικά τους δικαιώματα», σημειώνει και προσθέτει ότι «όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: