Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. Τεράστια τα κενά στα σχολεία, του Δ. Μπράτη

συνέδριο-Μπράτης1  ΔΟΕ 12Με το σταγονόμετρο γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη τεράστια κενά στα σχολεία, σ΄ όλες τις ειδικότητες.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έγινε η β΄ φάση για ΠΕ 70 και ΠΕ 60 και προσλήφθηκαν  421 δάσκαλοι και 235 Νηπιαγωγοί , ενώ τα κενά που είχαν δοθεί από τις Διευθύνσεις Π.Ε. ήταν συνολικά : 714 δάσκαλοι και 436 Νηπιαγωγοί. Προσλήφθηκαν, δηλαδή, 500 εκπαιδευτικοί (ΠΕ 60 και ΠΕ 70 ) , περίπου,  λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες.

Δεν έχουν ακόμη προσληφθεί ειδικότητες (Αγγλικής, Φ. Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής, Γαλλικής, Γερμανικής κλπ), από τον τακτικό προϋπολογισμό για τα Ολοήμερα Σχολεία και τα ΕΑΕΠ.

Υπενθυμίζω ότι στην Π.Ε. οι συνολικές πιστώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών είναι 5.700. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί περίπου 4.400 και απομένουν 1300. Αν ληφθεί υπόψη, όμως,  ότι  οι πιστώσεις δόθηκαν για συμβάσεις 7μηνης διάρκειας αυτές που απομένουν τελικά δεν ξεπερνούν τις 200-300.Ουσιαστικά για προσλήψεις αναπληρωτών μένει μόνο το ΕΣΠΑ.

Είναι φανερό, από τα παραπάνω, ότι οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, σε καμιά περίπτωση, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην Π.Ε.

Η κυβέρνηση οφείλει ΤΩΡΑ να χορηγήσει πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, για να μη χάνονται καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: