Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας

Με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου ξεκινάει από το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Το ερωτηματολόγιο έχει ήδη ολοκληρωθεί από το υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου περιμένει και τις απαντήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Το κλειδί στην  σχετική διαδικασία  αποτελεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που έχει ορίσει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τον τρόπο που θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το αν αυτή θα συνδεθεί με την επαγγελματική εξέλιξη τους.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «για τη θεσμοθέτηση του καλύτερου δυνατού πλαισίου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο οι γνώμες όσο και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών».

Γι΄ αυτόν τον λόγο καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να καταθέσει τις απόψεις της και να συνεισφέρει ενεργά, απαντώντας στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Όπως έγινε γνωστό:

- Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.

- Προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, είναι αναγκαίο να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο σύνολό τους.

- Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή και την αποστολή του.

- Η περίοδος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου ξεκινά την Τρίτη, 02.10.2012, ώρα 00.00 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 09.10.2012, ώρα 23.59.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: