Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΑΜΟΥ

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη

Δεν είναι τυχαίο και δε μας εκπλήσσει η προεκλογική τακτική της ΔΑΚΕ. Άλλωστε το συνηθίζει τελευταία. Μάλιστα η φρασεολογία της μας θυμίζει διοίκηση του παρελθόντος. Σε απάντησή της, όμως, επισημαίνουμε τα εξής :

1. Η Ειδική Αγωγή δεν είναι στα αζήτητα μόνο στη Σάμο, αλλά σ’ όλη την Ελλάδα και είναι απόρροια της πολιτικής που κυβερνά τη χώρα με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και τους μηδενικούς διορισμούς. Διαλύουν ό,τι απέμεινε από τη δημόσια εκπαίδευση, συγχωνεύουν και καταργούν σχολεία και οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο και τον εκπαιδευτικό, στην εξαθλίωση.

2. Αντί να ζητήσει από τη κυβέρνηση να κάνει διορισμούς και να καλύψει τα κενά (διόρισε μόνο 10 δασκάλους ειδικής Αγωγής στις 5/10), ζητά από τους αιρετούς να απαντήσουν, γιατί παραμένει κλειστό το ειδικό σχολείο, λες και διορίζουν οι αιρετοί.

3. Ότι ανακοινώνονται όλα τα κενά στους εκπαιδευτικούς και δεν κρύβονται από τη Διοίκηση και ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα της επιλογής σχολείου είναι επιτυχία των αιρετών. Η ΔΑΚΕ, όμως φαίνεται να αμφισβητεί το δικαίωμα των συναδέλφων να επιλέγουν σχολείο και προωθεί το να γίνονται οι τοποθετήσεις τους κατά το δοκούν της διοίκησης, δημιουργώντας ουσιαστικά ευνοούμενους και μη, ακόμα και ανάμεσα στους μαθητές της Ειδικής Αγωγής.

4. Η θέση λέει, που ακούστηκε ότι «δεν το δήλωσε κανένας εκπαιδευτικός το Ειδικό Σχολείο» δεν πείθει κανέναν μας. Δε χρειάζεται να πείσουμε κανένα συνάδελφοι. Εμείς αγωνιζόμαστε καθημερινά για να στηρίξουμε το κάθε συνάδελφο για να μην είναι έρμαιο της κάθε διοίκησης πράσινης ή μπλε.

5. Τέλος, το ψηφοδέλτιο που εκλέγομαι ως Αιρετός είναι η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ». Με το ίδιο ψηφοδέλτιο κατεβαίνουμε και πάλι στις εκλογές των αιρετών στις 7 Νοέμβρη και ζητάμε και πάλι τη στήριξή σας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως έχουμε δείξει μέχρι σήμερα, η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ» εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, από το 2006, με συνέπεια, συναδελφικότητα και αντικειμενικότητα.

Προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, καθώς και τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, αναφορικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και υλοποιούνται από το ΠΥΣΠΕ Σάμου και να τις δημοσιοποιούμε σ’ όλους σας.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

ΣΤΗ ΣΑΜΟ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Σάμου διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τη Διοίκηση και από τους Αιρετούς του κλάδου οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Σάμο.

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου δε λειτουργεί !!!

Ζητάμε τώρα από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, από τη ΔΙΠΕ Σάμου και κυρίως από τους 2 και μοναδικούς αιρετούς των «ανεξάρτητων» και «αδέσμευτων» κινημάτων στο ΠΥΣΠΕ να μας γνωρίσουν:

1) Για ποιο λόγο και με ποια απόφαση το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης παραμένει κλειστό;

2) Για ποιο λόγο αγνοούνται οι εκπαιδευτικές ανάγκες συγκεκριμένων μαθητών οι οποίοι μένουν εκτός εκπαίδευσης εδώ κι ένα μήνα περιθωριοποιημένοι;

3) Γιατί μέχρι τώρα οι αιρετοί δεν έχουν αναδείξει το θέμα;

Η θέση που ακούστηκε ότι δηλαδή «δεν το δήλωσε κανένας εκπαιδευτικός» δεν πείθει κανέναν. Θέλουν να μας πουν ότι αν κανείς εκπαιδευτικός δε δήλωνε το Δημοτικό Σχολείο ενός χωριού θα κρατούσαν αιρετοί και διοίκηση το Σχολείο αυτό κλειστό; (!!!)

Ζητάμε από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου να πάρει θέση

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΔΑΚΕ ΠΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: