Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αποσπάσεις Τέλος- Αποχώρησαν οι Αιρετοί από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ

Η ανεύθυνη στάση της πολιτικής ηγεσίας

Συνεδρίασε σήμερα, 09/10/2012 το ΚΥΣΠΕ και μεταξύ των άλλων εξέτασε και θέματα αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του Συμβουλίου μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας απέρριψε όλες τις αιτήσεις απόσπασης. Αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας.

Ως αιρετός μετά την απόφαση της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων αποχώρησα από το Συμβούλιο καταγγέλλοντας τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.

Εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η διοίκηση και κυρίως η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις της διαλύει οικογένειες;

Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου μας πως πολιτικές που επί της ουσίας τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς είναι εις βάρος της εκπαίδευσης;

Ας απαντήσει η πολιτική ηγεσία γιατί δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων στο σημερινό συμβούλιο αλλά και στο προηγούμενο στις 19/09/2012 σε περιοχές που προσέλαβε αναπληρωτές και αποδεδειγμένα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.

Οι λέξεις αναλγησία και ανευθυνότητα δεν καλύπτουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Εκτός κι αν ζήλεψαν την ανάλγητη και προκλητική πολιτική της κ. Διαμαντοπούλου και αποφάσισαν να την συνεχίσουν.

Ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Ως αιρετός θα αναδείξω τα προβλήματα των υπηρεσιακών μεταβολών με στόχο ο Κλάδος να απαιτήσει αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Παληγιάννης Βασίλειος

Συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να εξετάσει θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων, ανακλήσεων και παραιτήσεων.

Το ΚΥΣΠΕ αποφάσισε:

1. Παραιτήσεις: Ενέκρινε και τις 39 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. που υποβλήθηκαν.

2. Ανακλήσεις αποσπάσεων: Ενέκρινε την ανάκληση 18 αιτήσεων απόσπασης που επικαλούνταν σοβαρούς λόγους.

3. Ανακλήσεις μεταθέσεων: Προχώρησε στην ανάκληση 6 αιτήσεων μετάθεσης  εκπαιδευτικών.

4. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ:

Ο εμπαιγμός των συναδέλφων, που επικαλούνται σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας, προκειμένου να αποσπασθούν σε περιοχές όπου υπάρχουν λειτουργικά κενά συνεχίζεται. Ενώ απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, μετά τη β’ φάση, είναι να μη γίνουν άλλες αποσπάσεις (γι’ αυτό δεν έγινε και η γ’ φάση), ταυτόχρονα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  καλλιεργεί, για μικροπολιτικούς και ρουσφετολογικούς λόγους, ελπίδες στους συναδέλφους ότι θα πάρουν απόσπαση, κάθε φορά που συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ.

Ως αιρετός του κλάδου ζήτησα και σήμερα να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις με βάση τα κενά της κάθε περιοχής, κάτι που απερρίφθη από την πλειοψηφία του Συμβουλίου.

Ύστερα απ’ αυτή την εξέλιξη αποχώρησα από τη συνεδρίαση, γιατί θεωρώ αδιανόητο να μην ικανοποιούνται οι αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων που επικαλούνται πολύ σοβαρούς λόγους και ταυτόχρονα στις ίδιες περιοχές να προσλαμβάνονται αναπληρωτές. Κατήγγειλα, επίσης, το γεγονός ότι ενώ η πολιτική ηγεσία δεν κάνει αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, την ίδια στιγμή πραγματοποιεί με «ρουσφετολογικό» τρόπο γ’ κύκλο αποσπάσεων σε γραφεία, φορείς, κλπ. με πέρα για πέρα αδιαφανή κριτήρια.

Αθήνα 9/10/ 2012
Μπράτης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: