Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Υπ. Παιδείας: Κατάργηση της διετίας στην οργανική, Εξομοίωση ωραρίου νηπιαγωγών – δασκάλων

Συνάντηση με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με εκπροσώπους συλλόγων νηπιαγωγών είχε σήμερα 30 Οκτωβρίου ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της κυβέρνησης και προγραμματική δέσμευσή της είναι τα ολοήμερα σχολεία και τα διετή νηπιαγωγεία. Η πραγμάτωση του στόχου απαιτεί θεσμικές αλλαγές και αναδιάρθρωση και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών. Και είναι έργο των Δήμων της χώρας, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής τους δυνατότητας, να αναβαθμίσουν την κτιριολογική υποδομή των Νηπιαγωγείων. Παράλληλα εμείς προωθούμε μια δέσμη θεσμικών αλλαγών που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προσχολικής εκπαίδευσης.

Καταρχήν με νομοθετική ρύθμιση που θα ενσωματωθεί στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου ρυθμίζονται αιτήματα που στις συναντήσεις μας είχα δεσμευθεί για τη μελέτη τους. Ειδικότερα:

1. Προχωράμε, λοιπόν στη θεσμοθέτηση του ενός έτους υποχρεωτικής παραμονής  του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση, προκειμένου να ζητήσει μετάθεση. Τα  μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μεταθέσεις.

2. Με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο παραπάνω Νομοσχέδιο το υποχρεωτικό ωράριο των νηπιαγωγών, από το σχολικό έτος 2012-2013, εξομοιώνεται με αυτό των δασκάλων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου δήλωσε:

“Ήταν πράγματι μία πολύ παραγωγική, δημιουργική και σε πολύ καλό κλίμα  συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ, αλλά και των Συλλόγων των Νηπιαγωγών. Αυτό το οποίο είδαμε είναι ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων, αλλά και επίλυση του ζητήματος για το ωράριο των Νηπιαγωγείων μετά την ανακοίνωση του Κ. Υπουργού στους εκπροσώπους της ΔΟΕ, που πλέον θα λάβει και τη μορφή  μιας  νομοθετικής ρύθμισης, θα συμπεριληφθεί δηλαδή, σε επικείμενη Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.

Από την άλλη πλευρά  διαβεβαιώσαμε ότι διασφαλίζεται απολύτως το ημερήσιο Νηπιαγωγείο. Είδαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με λειτουργία του Νηπιαγωγείου αλλά και κλαδικά ζητήματα των Δασκάλων. Πιστεύω ότι σ’ αυτό το κλίμα κατανόησης αλλά και συνεργασίας τα προβλήματα θα βρουν την καλύτερη λύση τους.

Ερ. Δημοσιογράφου: Συζητήσατε κάτι παραπάνω για το ωράριο, υπάρχει κάποιο πλάνο;

Μέχρι σήμερα, οι Νηπιαγωγοί, δεν είχαν ωράριο, νομικά κατοχυρωμένο. Πλέον, υπάρχει η προοπτική να εξομοιωθεί, και νομοθετικά, με αυτό των Δασκάλων, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας  και του Νηπιαγωγείου , το οποίο θα διασφαλίζει και  την εργασία των ίδιων των Νηπιαγωγών.”

Διαβάστε και την ανακοίνωση της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: