Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΜΟΣ : Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη

Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη στη Σάμο.


Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Σάμου πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΔΟΥ και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους των υπολοίπων Σωματείων στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Από εκεί πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία όλων των Σωματείων ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών μέτρων, των Μνημονίων, της Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Τρόικας.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του Ε.Κ., των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, του εμπορικού συλλόγου, της ΠΑΣΥ και των εργαζομένων στο Δήμο.

Παρά τις μεμονωμένες "άστοχες" φράσεις που ακούστηκαν και που σχολιάστηκαν
άμεσα αρνητικά από τους παρευρισκόμενους, πρέπει να πούμε ότι το πνεύμα των ομιλιών ήταν κυρίως ενωτικό ανάμεσα στα Σωματεία και -αν μη τι άλλο- καθρέφτιζε την αναγκαιότητα ενότητας εν όψει της βαρβαρότητας που βιώνουμε όλοι μας ως εργαζόμενοι και ως πολίτες.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου φαίνεται να δικαιώθηκε στην πρότασή του να μοιραστεί χρόνος σε περισσότερα πρωτοβάθμια Σωματεία, γιατί πράγματι έτσι  αναδείχτηκαν τα ζητήματα κατευθείαν από τα αρμόδια Σωματεία, αλλά και πολύ πιο ευχάριστη ήταν η παρακολούθηση των συντομότερων ομιλιών-χαιρετισμών και της εναλλαγής προσώπων.

Πάνω και πέρα απ΄ όλα όμως φάνηκε ότι υπάρχει όχι μόνο η αναγκαιότητα αλλά και η ωριμότητα πλέον για κλιμάκωση του αγώνα σε διαρκέστερες μορφές κινητοποιήσεων και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να ληφθεί από τα Β/βάθμια όργανα και να αξιοποιηθεί την επόμενη περίοδο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: