Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται συγχωνεύσεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Τις προτάσεις των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου προκειμένου να ενημερωθεί για το ποια σχολεία έχουν συγχωνευθεί.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με έγγραφο που έστειλε σε όλους τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με τις μεταβολές σχολικές μονάδων, δηλαδή ίδρυση, συγχώνευση, υποβιβασμό και κατάργηση σχολείων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι προτάσεις - εισηγήσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων θα σταλούν στο ειδικό σύστημα καταγραφής (Survey) έως τις 19 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου ζητά από τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων τα εξής:

- Να καταχωρίσουν στο Σύστημα Καταγραφής (Survey) τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους. Για τον σκοπό αυτόν στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) έχουν προστεθεί φόρμες προτάσεων - εισηγήσεων, ώστε η διαδικασία υποβολής τους να γίνει μόνο ηλεκτρονικά.

- Να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές). Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια, οι διευθυντές ΠΕ και ΔΕ θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 09/11/2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα πρέπει να αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων και βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Εισήγηση

Οι περιφερειακοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την πλευρά τους, θα υποβάλουν την εισήγησή τους στην ειδική φόρμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) μέχρι 16/11/2012.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων θα ληφθεί υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: