Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση για επιθέσεις γονέων - Ενημέρωση Γενικής Συνέλευσης Δ/Ν Σάμου (21-3-19)

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαψεύδουν τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Βαθέος ΣάμουΑγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος με κύριο θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Παρευρέθηκαν περίπου 30 συνάδελφοι. Δεν υπήρξε απαρτία, αλλά έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων για:

  • τις εξελίξεις στον αγώνα του Συλλόγου και του Κλάδου για πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο,
  • τις αντιδράσεις και την αποχή από τα μαθήματα κάποιων Συλλόγων Γονέων και
  • τις φραστικές επιθέσεις σε συναδέλφους, που επιτελούσαν το παιδαγωγικό τους έργο και έμπρακτα υπερασπίστηκαν τις θέσεις του Συλλόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προτείναμε ο Σύλλογος να επαναβεβαιώσει την πάγια θέση του (βασισμένη στην ομόφωνη απόφαση Τακτικής ΓΣ) με την προσθήκη κειμένου στήριξης προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που δέχθηκαν  επιθέσεις από ομάδες γονέων. Επίσης προτείναμε εκ νέου κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου, προκειμένου να προετοιμάσουμε την επίσκεψη του ΔΣ της ΔΟΕ και κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η πρόταση μας ήταν η εξής:

(Η Γ.Σ. του Συλλόγου) Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΝ Σάμου καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου με κάθε τρόπο και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Ακόμη περισσότερο θεωρεί αδιανόητη και καταγγέλλει χωρίς περιστροφές κάθε προσπάθεια «παρέμβασης» στο παιδαγωγικό έργο συναδέλφων και στοχοποίησής τους γιατί επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου.

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άρνηση της «Ενωτικής» να πάρει θέση υπεράσπισης των συναδέλφων και συναδελφισσών που δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες γονέων και μάλιστα χωρίς να δεχθούν καν να μπει σε ψηφοφορία. Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ στήριξε και τις δύο προτάσεις μας, καταθέτοντας παράλληλα και δικό της πλαίσιο.

Θεωρούμε αδιανόητο ο Σύλλογός μας να κρατάει μια τέτοια στάση (με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ενωτικής) και να αρνείται όχι μόνο την πλήρη και έμπρακτη στήριξη των μελών του, αλλά ακόμη και τη φραστική τους στήριξη.

Εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, στηρίζουμε απερίφραστα τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να τους υπερασπιζόμαστε στο παιδαγωγικό τους έργο με κάθε τρόπο για ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: