Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ο «φάρος» της δημοκρατίας της Ενωτικής… αρνήθηκε κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. με την ΕΛΜΕ - ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε για την αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της «Ενωτικής» που λόγω της πλειοψηφίας της στο Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίζει και διατάσσει πλέον μόνη της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων, αλλά επιπλέον αλλάζει και ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του ΔΣ εκ των υστέρων και κατά το δοκούν. Συγκεκριμένα:

  • Ζητήσαμε άμεσα από το Δ.Σ. να παρευρεθούμε στο Δημοτικό σχολείο Βαθέος μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά η απάντηση μόνο ενός μέλους της Ενωτικής ήταν ότι δεν έχουμε πρόσκληση από το σχολείο, λες και χρειάζεται πρόσκληση το Δ.Σ του Συλλόγου για να βρεθεί κοντά στους συναδέλφους! Από τα υπόλοιπα μέλη της Ενωτικής δεν απάντησε κανείς.

Από την άλλη μεριά βέβαια (και χωρίς πρόσκληση) επισκέφθηκε το σχολείο ο πρόεδρος του συλλόγου, χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη, κρατώντας μυστική τη συνάντησή του, και όταν τυχαία αποκαλύφθηκε και του ζητήσαμε ενημέρωση δεν απάντησε ποτέ μέχρι σήμερα!

  • Την ημέρα της υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο Βαθέος, αν και ζητήσαμε διευκολυντική στάση εργασίας για όσους συναδέλφους επιθυμούσαν να κάνουν χρήση, το αρνήθηκαν. Όχι μόνο δεν παρουσιάστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωτικής στην υποδοχή, αλλά αποφάσισαν από μόνοι τους, αν και απόντες, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, να αφήσουν τα δώρα των προσφυγόπουλων πάνω στα θρανία τους και όχι να τα μοιράσουμε, όπως είχαμε αποφασίσει ως Δ.Σ. και όπως έγινε και στο 3ο Δ.Σ. Σάμου. Μετά την παρέμβασή μας ζητήσαμε να μοιράσουμε εμείς τα δώρα, αφού δεν επιθυμούσε ο πρόεδρος του συλλόγου, όπως και έγινε. Η στάση του φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο και μιλάει από μόνη της…
  • Την ίδια ημέρα ζητήσαμε να μας ενημερώσει και για τη επίσκεψή του στο σχολείο του Βαθέος και με ποια ιδιότητα πήγε. Η απάντησή του ήταν ότι πήγε ως πρόσωπο και όχι ως πρόεδρος. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό του προέδρου που όταν δεν θέλει να μας ενημερώνει γίνεται… πρόσωπο, αλλά όταν θέλει να μας πει τα δικά του ή και παρά έξω, τότε γίνεται… πρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκε σε τρεις (!) συνελεύσεις Συλλόγων γονέων για το μεταναστευτικό (ως πρόσωπο πάντα…) χωρίς να ενημερώσει κανέναν για καμιά από αυτές!
  • Ζητήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κοινή συνεδρίαση ΔΣ με το Σύλλογο Δασκάλων. Αν και συμφώνησαν η Ανεξάρτητη Επικοινωνία και η ΑΣΕ με την πρόταση της ΕΛΜΕ, τα μέλη της Ενωτικής αρνήθηκαν τη συνάντηση.
  •  Έχουμε ζητήσει εδώ και μέρες Γενική Συνέλευση, αλλά ο πρόεδρος περιμένει τάχα πότε θα μας επισκεφθεί κλιμάκιο του ΔΣ της ΔΟΕ για να γίνει η συνέλευση του Συλλόγου. Ήδη την πρόσκληση προς τα μέλη της ΔΟΕ την καθυστέρησε ένα μήνα! Ο πρόεδρος λοιπόν αποφασίζει μόνος του και «με το έτσι θέλω» το πότε θα στείλει την πρόσκληση στη ΔΟΕ, το πότε θα γίνει Γενική Συνέλευση, οι υπόλοιποι της παράταξής του ούτε φωνή ούτε ακρόαση και κάπως έτσι ο Σύλλογός μας πάει κι αυτός στην αφάνεια και τη μούγγα της προεκλογικής του εκστρατείας…
  • Συνεχίστηκαν εκ νέου οι απειλές προς τον αιρετό της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στα γραφεία της Α/βάθμιας, πως θα προσφύγει νομικά για όσα δημοσιεύουμε ως παράταξη. Θυμόμαστε εξάλλου ότι πάγια τακτική της δεξιάς είναι να απειλεί συναδέλφους και να τους οδηγεί στα δικαστήρια, όπως έγινε και στο παρελθόν σε μέλη της παράταξής μας και σε άλλους συναδέλφους…

Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι η Ενωτική:

  1. αρνήθηκε να υιοθετήσει μια καθαρή καταγγελία στα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στη συνέλευσή των γονέων στις 28 Γενάρη στη βίαιη προσπάθεια φίμωσης της φωνής του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και να στηρίξει όλους όσους έμπρακτα αποδεικνύουν εδώ και πολλά χρόνια την αταλάντευτη δέσμευσή τους στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών! Τώρα, πώς ο ίδιος παρουσιάζεται σε Γενικές Συνελεύσεις γονέων για το μεταναστευτικό με πρόσκληση ή χωρίς πρόσκληση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…
  2. Η ανακοίνωσή της και η στάση των «ίσων αποστάσεων», προσπάθησε να εξισώσει όσες και όσους υλοποιούν και υπερασπίζονται τις θέσεις του Συλλόγου (και του κλάδου) και από την άλλη όσες και όσους ενορχηστρώνουν ή και ανέχονται μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές στάσεις και πρακτικές! Ακόμα χειρότερα, απέδωσε την «ένταση» στην παρουσία των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των παιδιών και όχι σε όσους κραυγάζουν εναντίον τους!
  3. Αρνήθηκε να κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας στο καλωσόρισμα των μαθητών και μαθητριών στη ΔΥΕΠ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου κατά την έναρξη λειτουργίας της, όπως και στο Δ.Σ. Βαθέος που θα επέτρεπε την παρουσία όσων συναδέλφων θα ήθελαν να παρίστανται.

F Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. βρίσκεται σε πραγματική κατρακύλα, αφού από τη μια μεριά δεσμεύονται από τις θέσεις του Συλλόγου και του Κλάδου και από την άλλη συγκρούονται με τις προσωπικές τους πεποιθήσεις ή έχουν αντιφατικές (ή αντικρουόμενες) προσωπικές δεσμεύσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι κρατήθηκε ΜΥΣΤΙΚΗ η επίσκεψη του προέδρου στο Δ.Σ. Βαθέος, το ίδιο και η παρουσία του στις Γ.Σ. των γονέων για το μεταναστευτικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν παρουσιάστηκαν τα μέλη της Ενωτικής στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στο Δ.Σ. Βαθέος.

Όπως και δεν είναι τυχαίο ότι μέλος της διαφοροποιήθηκε από τη θέση της Γ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου για την μόρφωση όλων των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα απαλείφθηκε από τις ανακοινώσεις τους το πρώτο και κύριο σημείο από το πλαίσιο της ΔΟΕ που στηρίχθηκε στην απόφαση της 86ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου: «Σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα πρωινά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία»…

Δείτε την ανακοίνωση της ΔΟΕ με αφορμή το περιστατικό στη Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στη Σάμο.

F Το ερώτημα που θέσαμε στο προηγούμενο κείμενό μας για τον κατήφορο της Ενωτικής ήταν: Θα υλοποιήσει ο Σύλλογος τις θέσεις και τις αποφάσεις του για την υποδοχή και των μικρών μαθητών στη ΔΥΕΠ που θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος ή θα «αποφύγει να προκαλέσει την κοινωνία»; Η απάντηση δόθηκε μέσα από την απουσία τους και την άρνηση του προέδρου να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά των προσφυγόπουλων.

F Τέλος, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου έγινε συνάντηση Δ/ντών των σχολείων στην Α/θμια Εκπ/ση παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντή για το μεταναστευτικό (απουσιάσαμε επειδή δεν μας ενημέρωσε κανείς για τη συνάντηση) και στη συνέχεια στην εισαγγελία Σάμου με τους προέδρους των 12 Συλλόγων γονέων που είχαν υπογράψει το ψήφισμα για το μεταναστευτικό. Υπήρξε ενημέρωση ότι έχει κατατεθεί μήνυση από το «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» του Ελσίνκι, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου γίνεται αναφορά «για ακραίες και συνεχιζόμενες ρατσιστικές αντιδράσεις στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στα Δημοτικά Σχολεία της Σάμου, με αποκορύφωμα την αποχή διαρκείας των Ελλήνων μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου».

F Επίσης, επειδή τεχνηέντως ορισμένοι κυκλοφορούν και διαδίδουν (για τους δικούς τους λόγους) ότι στην πανελλαδική συνάντηση των αιρετών στη Θεσσαλονίκη ο αιρετός μας αποκάλεσε τους γονείς της Σάμου φασίστες και ρατσιστές, το οποίο είναι απολύτως ψευδές, διαβάστε την τοποθέτησή του εδώ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,

antoniskak18@gmail.com

Μαντζώρος Φώτης, μέλος του Δ.Σ,

6977395607,

caw@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: