Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Εισαγγελέας για τα ρατσιστικά περιστατικά σε Σάμο και Βίλια

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δύο πρόσφατα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς, που έλαβαν χώρα στη Σάμο και στα Βίλια.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, όπου μαθητές δημοτικού σχολείου με απόφαση των γονέων τους απείχαν από τα μαθήματά τους αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Λίγες ημέρες αργότερα, οικογένειες προσφύγων που μεταφέρθηκαν στα Βίλια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), δέχθηκαν επίθεση, αμέσως μετά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.

Για τα δύο αυτά περιστατικά η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών των δυο αυτών περιοχών την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα πρέπει να ερευνηθεί αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν ενδεχομένως εφαρμογή διατάξεις του νόμου κατά των εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: