Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, και σε άλλους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου.

Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα στηρίξει με κάθε τρόπο των αγώνα των εκπαιδευτικών και των σωματείων για πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Ως πρώτη έμπρακτη πρωτοβουλία σ’ αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίζει την επίσκεψη διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας στη Σάμο, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: