Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Προηγείται η σύσκεψη φορέων έναντι της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Σχετική εικόνα3ωρες στάσεις εργασίας αν θέλετε να παρευρεθείτε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με το ΔΣ της ΔΟΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. με μοναδικό θέμα τον προγραμματισμό δράσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΔΣ της ΔΟΕ και κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο στις 1 & 2 Απριλίου 2019.

Η πρότασή μας προς το Δ.Σ. ήταν να γίνει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα το απόγευμα στο Δημοτικό σχολείο Βαθέος και την Τρίτη το μεσημέρι να γίνει σύσκεψη φορέων. Στην πρότασή μας συμφωνούσε και το ΠΑΜΕ με επιφύλαξη για τη μαζικότητα της σύσκεψης της Τρίτης. Το πρωί της Δευτέρας και της Τρίτης να γίνουν περιοδείες στα σχολεία που υπάρχουν ΔΥΕΠ, Τ.Υ.

Η πρόταση της Ενωτικής που τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (4 μέλη) στο Δ.Σ. ήταν να προηγηθεί η σύσκεψη των φορέων τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του Δήμου και την Τρίτη να γίνει Γενική Συνέλευση στις 13:30 προκηρύσσοντας 3ωρες στάσεις εργασίας (!) 11:00-14:00 και 13:00-16:00 για να παρευρεθούν οι συνάδελφοι στη Γενική Συνέλευση. Να δηλώσουν δηλαδή οι συνάδελφοι 3ωρες στάσεις για να παραστούν στη Γενική Συνέλευση. Αυτά συνάδελφοι είναι τραγελαφικά πράγματα που συμβαίνουν για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος στη Σάμο και νομίζουμε και σε όλη την Ελλάδα.

Το ΔΣ της ΔΟΕ δηλαδή και η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ θα κληθεί στη σύσκεψη φορέων πριν τους δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία επιπλέον στόχευση της πρότασης της «Ενωτικής» είναι να υποβαθμιστεί και να μην είναι μαζική, ενώ εδώ και ένα μήνα απέκρουε κάθε πρόταση για ΓΣ, αναβάλλοντάς την για τις ημέρες επίσκεψης της ΔΟΕ στο νησί, «όταν και θα είχε τη μέγιστη μαζικότητα».

Εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ζητάμε άμεσα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα το απόγευμα μαζί με το ΔΣ της ΔΟΕ για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα του κλάδου και είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, αφού θα υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: