Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καταγγελία για επίθεση στο μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Σάμου Φώτη Μαντζώρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταγγελία για επίθεση στο μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Σάμου Φώτη ΜαντζώροTo ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάζει τον προπηλακισμό των δασκάλων και καθηγητών στη «σύσκεψη» των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που έγινε τη Δευτέρα 28/01/2019 στη Σάμο, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, για «να συζητηθούν μέτρα και κινήσεις εναντίον της επιβολής της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων εντός των σχολικών μονάδων της πόλης της Σάμου, που μελλοντικά δύναται να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού λόγω των συνεχιζόμενων αυξητικών ροών των προσφύγων».

Το μένος των γονέων-φασιστοειδών ξέσπασε στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ με τις Παρεμβάσεις Φώτη Μαντζώρο, όταν προσπάθησε να διαβάσει ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των δασκάλων της Σάμου, για την ανάγκη όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.

Η επίθεση που δέχτηκε ο Φώτης Μαντζώρος, για να μην διαβαστεί μια ανακοίνωση που θυμίζει ότι είναι ΧΡΕΟΣ της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάθε πολίτη να παλεύει για να προσφέρεται σε όλα τα παιδιά ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, είναι, δυστυχώς, η κορυφή του ρατσιστικού-αντιπροσφυγικού παγόβουνου.

Η Χρυσή Αυγή και τα τσιράκια της στην Ελλάδα, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ασύδοτοι απειλώντας, δέρνοντας και σπέρνοντας ρατσιστικό μίσος, η Ακροδεξιά γιγαντώνεται εδώ, στην Ευρώπη και παγκόσμια, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συνθλίβεται στις μυλόπετρες του καπιταλισμού. Ενός συστήματος που μόνο πολέμους, κοινωνική ανισότητα, φτώχεια και ατελείωτη βία έχει να προσφέρει στην κοινωνία, προς όφελος των ολίγων, των ισχυρών!

Οι πρόσφυγες είναι θύματα αυτού του συστήματος. Είναι απάνθρωπο - εκτός από παράλογο - να διώκονται, να εγκλωβίζονται και να κατηγορούνται ως "αιτία του κακού", ενώ πρώτοι αυτοί-ές βιώνουν τους διάφορους ανταγωνισμούς σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Για εμάς οι εργάτες και οι εργάτριες όλου του κόσμου καθώς και τα παιδιά τους είναι αδέλφια μας. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας. Αντίθετα, ο εσμός των "νοικοκυραίων" και των "γονέων" που εθίζουν τα παιδιά τους στο ρατσιστικό μίσος και τον μισανθρωπισμό, οι πολιτικοί ταγοί που είτε πριμοδοτούν αυτά τα φαινόμενα, είτε στρουθοκαμηλίζουν, είναι εχθροί μας.

Ανάλογες επιθέσεις δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτές και είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να σταθεί η κοινωνία σύσσωμη απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που έχουν σαφή φασιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να μη μείνει στο σκοτάδι και να υψώσει τη φωνή του/της απέναντι στο σκοταδισμό, για να μην υπάρξουν ξανά θύματα φασιστικών και ναζιστικών επιθέσεων».

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάδελφο Φώτη Μαντζώρο και κάθε αγωνιστή-τρια ενάντια στο "μαύρο" που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στις ζωές μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Θοδωρής Χατζηπαύλου

Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Μπόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: