Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Οι θέσεις μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου στις 19/2/2019

Αποτέλεσμα εικόνας για 2ο σαμουΣυνάδελφοι, την Τρίτη, 19 Φλεβάρη, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τα εξής θέματα Η/Δ:

1. ανασυγκρότηση του προεδρείου του ΔΣ.: μετά την παραίτηση της γραμματέα από το Δ.Σ. του Συλλόγου, έπρεπε να γίνει ανασυγκρότηση του προεδρείου. Η θέση μας για τη συγκρότηση του προεδρείου είναι γνωστή και σας έχουμε ήδη ενημερώσει γι΄ αυτήν με το μετεκλογικό δελτίο μας.

Υπενθυμίζουμε μόνο ότι τότε η Ενωτική είχε στηρίξει για τη θέση του αντιπροέδρου την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ, παρ΄ όλο που ήταν τρίτη δύναμη, και όχι τον..

υποψήφιο της δικής μας παράταξης, που το δικαιούμασταν ως δεύτερη δύναμη. Τώρα όμως, κανένα μέλος της Ενωτικής δε θέλει να αναλάβει τη θέση του γραμματέα στο Δ.Σ., δήθεν φταίει η Ανεξάρτητη Επικοινωνία, που δεν αποδέχεται τη θέση.

2. αίτημα 2ου νηπιαγωγείου Σάμου: Το 2ο νηπιαγωγείο Σάμου κατέθεσε αίτημα στο οποίο ζητούσε «την ίδρυση αυτόνομων νηπιαγωγείων μέσα στις δομές φιλοξενίας ή την αναβάθμιση των υπαρχόντων νηπιαγωγείων με παράλληλη αύξηση του επιδόματος ευθύνης ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία και των δύο νηπιαγωγείων στα οποία καλούμαστε να έχουμε την ευθύνη λειτουργία τους».

ü Στηρίξαμε τη θέση του κλάδου «Σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά, ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα πρωινά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία».

ü Πρέπει να επισημάνουμε ότι το κάθε αίτημα-κείμενο που κατατίθεται στο Δ.Σ. ψηφίζεται συνολικά ως έχει, αν δεν υπάρξει τροποποίηση από τα μέλη του Δ.Σ. και όχι τμηματικά. Το αίτημα του 2ου νηπιαγωγείου ψηφίσθηκε μόνο από την Ενωτική.

3. αίτημα προς το ΔΣ της ΔΟΕ: στην πρόταση της Ενωτικής για αίτημα προς το προεδρείο του ΔΣ της ΔΟΕ να επισκεφτεί το νησί για ενημέρωση για το προσφυγικό, αντιπροτείναμε να επισκεφτεί το νησί διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ. Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή.

4. ενημέρωση από σχολική μονάδα: Στο συγκεκριμένο θέμα (που αφορούσε έγγραφη υπηρεσιακή ενημέρωση από προϊσταμένη σχολικής μονάδας σχετικά με εκπαιδευτικό της ίδιας μονάδας) είχαμε ζητήσει με e-mail, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., να παρευρίσκονται οπωσδήποτε και οι δύο συνάδελφοι στο ΔΣ, ώστε να ακουστούν και οι δύο πλευρές, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη. Επισημάναμε παρ΄ όλα αυτά ότι τέτοια προβλήματα λύνονται εντός του σχολείου και όχι με υπηρεσιακές ενημερώσεις. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή μας εδώ

5. ψήφισμα για το προσφυγικό-μεταναστατευτικό: Διαφωνήσαμε κάθετα στο ψήφισμα της Ενωτικής για το προσφυγικό-μεταναστατευτικό, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας καθαρά παραταξιακός μονόλογος και που ουδεμία σχέση είχε με ανακοίνωση Συλλογικού οργάνου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: