Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΕΠ ΣΤΗΝ ΚΩ

Στις 31 Ιανουαρίου 2019 το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου υποδέχτηκε 40 πρόσφυγες μαθητές από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Υεμένη. Έλληνες μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του δημοτικού τους καλωσόρισαν με ένα πανό με τον χαιρετισμό “welcome” που είχαν δημιουργήσει και προσφέροντας κάρτες και ζωγραφιές που είχαν φτιάξει για αυτούς.

Έπειτα, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και έπαιξαν ένα παιχνίδι γνωριμίας στο οποίο στέκονταν όλοι σε ένα κύκλο. Κάθε παιδί έλεγε το όνομά του κάνοντας μια κίνηση την οποία την επαναλάμβανε όλη η ομάδα. Ο επόμενος έπρεπε να επαναλάβει τα ονόματα και τις κινήσεις που είχαν προηγηθεί και να πει το δικό του με μία νέα κίνηση.

Τελειώνοντας τις προγραμματισμένες δράσεις, απλώθηκαν στο πάτωμα χαρτιά του μέτρου και όλα τα παιδιά μαζί άρχισαν να ζωγραφίζουν ότι επιθυμούσαν.

Στο τέλος μοιράστηκαν δωράκια στους μαθητές.

​Έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των μαθητών του σχολείου με τους πρόσφυγες μαθητές.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μαθητών του σχολείου μας με τους πρόσφυγες μαθητές.
Μαζευτήκαμε στο προαύλιο του σχολείου. Αρχικά, θυμηθήκαμε πάλι το παιχνίδι γνωριμίας που είχαμε παίξει στην πρώτη μας συνάντηση προκειμένου να απομνημονεύσουμε τα ονόματα όλων των μαθητών.

Στη συνέχεια,  παίξαμε ένα παιχνίδι που ονομάζεται «Πως χαιρετάνε σε άλλες χώρες». Μοιράσαμε σε κάθε παιδί μία διαφορετική κάρτα που απεικόνιζε έναν χαιρετισμό από μία άλλη χώρα. Οι μαθητές σκορπίστηκαν στον χώρο και με το σινιάλο του εκπαιδευτικού περπατούσαν ελεύθερα και όποιον συναντούσαν τον χαιρετούσαν σύμφωνα με τον χαιρετισμό της κάρτας τους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χαιρετιστούν όλοι οι μαθητές μεταξύ τους και να γνωρίσουν τον τρόπο χαιρετισμού άλλων χωρών, δηλαδή ένα στοιχείο του πολιτισμού τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: