Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μην εκτονώσουμε τον όποιο θυμό μας, τους όποιους φόβους μας, την όποια αγανάκτηση, την όποια ανησυχία μας, πάνω στις ψυχές των παιδιών!

Προς Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου ΣάμουΑποτέλεσμα εικόνας για Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Αγαπητοί φίλοι

Με λύπη, αναγκαζόμαστε να απέχουμε από τη συνέλευση γονέων που καλέσατε με θέμα την ψήφιση απόφασης για κινητοποιήσεις με αφορμή τη λειτουργία τάξεων εκπαίδευσης των μεταναστόπουλων στις σχολικές δομές της πόλης μας.

Μη επιθυμώντας να δημιουργήσουμε ένταση, αλλά και μη μπορώντας να αψηφήσουμε την απόφαση μιας γενικής συνέλευσης στην οποία θα συμμετείχαμε, προτιμάμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αυτή την ανοιχτή επιστολή, ελπίζοντας να δίνουμε έτσι μια ευκαιρία για μια πιο ψύχραιμη σκέψη, για έναν πιο ήρεμο διάλογο, με διάθεση καταλλαγής και αίσθημα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού.

Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των γονιών που πηγάζουν από την έλλειψη πειστικών απαντήσεων στα ερωτήματά τους, αλλά και τη διαφαινόμενη ανόητα ψευτοϊδεοληπτική και τελικά εγκληματική επιπολαιότητα των υπευθύνων της κυβέρνησης. Κι εμείς γονείς είμαστε, δεν αγαπάμε λιγότερο τα παιδιά μας, δεν είμαστε ανεύθυνοι ή αδιάφοροι, ούτε και απολογητές του όποιου πολιτικού χώρου θέλουμε να γίνουμε!

Δεν δεχόμαστε όμως να χρησιμοποιείται αυτή η ανησυχία, η όποια ανησυχία, δικαιολογημένη ή υπερβολική, για να εκφραστούν μισαλλόδοξες απόψεις και να ζητείται ο εγκλεισμός παιδιών στις άθλιες συνθήκες του ΚΥΤ, μακριά από την πόλη, από τα σχολειά, από τα άλλα παιδιά, τα παιδιά μας.

Δεν μπορούμε καν να μπούμε σε συζήτηση για το αν είναι σωστό να στρέφουμε τα παιδιά μας εναντίον άλλων παιδιών που βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση.

Δεν διανοούμαστε την αποχή των παιδιών μας από τα σχολεία σ αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε πρόσχημα. Δεν δικαιούμαστε να χρησιμοποιούμε τα παιδιά μας και να τα κάνουμε ασπίδα στο φόβο μας και άκρη του δόρατος για τις ιδεοληψίες μας.

Ποιος θέλουμε να τιμωρηθεί; Τα παιδιά; Δικά μας και ξένα; Για ποιο λόγο; Επειδή η ατυχία της Γεωγραφίας, η ιδιοτροπία της Ιστορίας και τα βρώμικα παιχνίδια των Μεγάλων και της Πολιτικής τα έφεραν κοντά;

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους γονείς, σε όλους τους συμπατριώτες μας, σε όλους εσάς:

Ας διεκδικήσουμε σωστές συνθήκες ζωής για όλα τα παιδιά!

Ας απαιτήσουμε τα εξωφρενικά κονδύλια που αναγγέλθηκαν για μεταφορά, ή άλλα που κατασπαταλώνται για το θεαθήναι, να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των μεταναστόπουλων είτε θέλουν να φοιτήσουν στα σχολειά μας, είτε όχι.

Ας απαιτήσουμε αύξηση της δαπάνης για καθαριότητα των σχολειών μας αν κρίνεται απαραίτητο.

Ας απαιτήσουμε να είναι εμβολιασμένα ΟΛΑ τα παιδιά, ελληνάκια και μεταναστάκια.

Ας απευθυνθούμε για απαντήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στον Ιατρικό Σύλλογο.

Μέχρι τότε, ας κληθούμε να βοηθήσουμε εθελοντικά στην ακόμα πιο επιμελημένη καθαριότητα και απολύμανση των χώρων των σχολείων, αν αυτό χρειάζεται να γίνει, ή αν έστω αυτό καθησυχάζει τους όποιους φόβους, δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους!

Ας προχωρήσουμε και σε όποια άλλη κίνηση ή κινητοποίηση θέλετε, όσο δυναμική κι αν είναι! Ας κάνουμε πορείες, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, απεργίες πείνας ή καθιστικές! Εμείς όμως! Οι ενήλικες! Μακριά από τα παιδιά και από τα σχολειά! Και με ένα πλαίσιο, με αιτήματα που να μην εξευτελίζουν τις αξίες μας, που να δικαιώνουν την ανθρωπιά μας, που να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας με αλληλεγγύη και σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, όπως εκφράστηκε και στην τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που έγινε στην πόλη μας.

Για όνομα του Θεού: Μην εκτονώσουμε τον όποιο θυμό μας, τους όποιους φόβους μας, την όποια αγανάκτηση, την όποια ανησυχία μας, πάνω στις ψυχές των παιδιών!

Δεν ταιριάζει στην ιστορία μας, δεν αξίζει στον τόπο μας, δεν αρμόζει στις αξίες μας!

Γιώργος Κωνσταντάκης και Εύη Αντωνιάδη
Ευτύχης Δεμερτζής και Δήμητρα Λυμπέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: