Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τρελό, βαθύ φασιστοκαρναβάλι στη Σάμο

Αποτέλεσμα εικόνας για φοίτηση προσφυγόπουλων στη ΣάμοNα απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου αποφάσισαν, σε γενική συνέλευσή τους, οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

Ο Στρατής Αγγελής, στο facebook προφίλ του, γράφει για τη μεθόδευση της «ψηφοφορίας» των γονέων. Ελλάδα, 2019…

untitled.jpg

«Τρελό, βαθύ φασιστοκαρναβάλι στη Σάμο

Του ανταποκριτή μας, Κ. Μαυρομεσάνυχτου

Ίσως διαβάσατε ήδη αλλού για την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Βαθύ της Σάμου, για αποχή διαρκείας προκειμένου να μην πατήσει προσφυγόπουλο στο σχολείο ΤΟΥΣ.

Αυτό που ίσως δεν διαβάσατε είναι ότι σε σύνολο 150 παιδιών «ψήφισαν» 60 γονείς, οι 50 υπέρ και 10 κατά. Η «ψηφοφορία» έγινε ως εξής: ο/η γονέας/κηδεμόνας έπρεπε σε χαρτί να γράψει ναι ή όχι (για συνέχιση της αποχής), το όνομά του και την οικογένεια που εκπροσωπεί στην ψηφοφορία. Σα να μην έφτανε όλη αυτή η μεθόδευση, ορισμένοι ήθελαν να ελέγχουν τι ψήφιζε ο/η γονέας/κηδεμόνας. Υπήρξαν γονείς που είπαν ότι δεν τους απασχολεί ακόμα και αν χάσουν τη χρονιά τα παιδιά τους. Άλλοι γονείς ψάχνουν τρόπους για να κάνουν μετεγγραφή σε άλλο σχολείο (Μάρτιο μήνα, στη Σάμο, τρέχα γύρευε).

Εκεί στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζουν τι έγινε στο Βαθύ ή περιμένουν να τους ενημερώσει ο διευθυντής που πήρε… αναρρωτική άδεια;

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει (μαύρο) κομφετί».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: