Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα από τον επόμενο μήνα για 900 χιλιάδες παιδιά δημοτικού

Οδοντιατρική φροντίδα μέσω voucher από ιδιώτες γιατρούς θα έχουν από τον επόμενο μήνα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, ανέφερε στο "Πρακτορείο FM" ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός. 

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα της οδοντιατρικής φροντίδας θα αφορά το ηλικιακό εύρος 6 έως 12 ετών, χωρίς αποκλεισμούς και υπολογίζεται ότι απευθύνεται σε 900.000 παιδιά. «Μιλάμε για τα παιδιά που έχουν ασφαλιστική ή και δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα»,είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΕΟΠΥΥ και έχει εξασφαλισθεί ποσό 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο κ. Βαρδαρός εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις ηλικιακές ομάδες 6 έως 7 ετών που θα μπουν σε μία διαδικασία αρχικής συμβουλευτικής, 8 έως 10 ετών που είναι η μέση κατηγορία η λιγότερο επιβαρυμένη αν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα στις προηγούμενες ηλικίες και η ηλικία των μεγαλύτερων παιδιών 11 έως 12 ετών , όπου προβλέπεται και η δυνατότητα σφραγισμάτων.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας τόνισε ότι το κόστος κάθε voucher καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, δεν επιβαρύνεται η οικογένεια και βέβαια η αποζημίωση αποδίδεται στον οδοντίατρο απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βαρδαρός είπε ότι η δαπάνη της οδοντιατρικής φροντίδας ήταν αμιγώς ιδιωτική. «Το κομμάτι της πρόληψης και ειδικά της φροντίδας στη σχολική ηλικία ήταν μέχρι σήμερα μόνο πρωτοβουλιακό, της οικογένειας» και λόγω οικονομικών προβλημάτων η επίσκεψη στον οδοντίατρο γινόταν μόνο για σοβαρό λόγο.

Σημείωσε ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμφωνεί με το μέτρο, τονίζοντας ότι «η πλειοψηφία των οδοντιάτρων νομίζω το περιμένει πολύ καιρό αυτό και είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει τη δυνατότητα συνεργασίας με τους ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: