Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Περίσσεψε ο λαϊκισμός χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή το κρίσιμο θέμα της εκπ/σης προσφυγόπουλων στη Σάμο

Περίσσεψε ο λαϊκισμός χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή το κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στη Σάμο

Περίσσεψε ο λαϊκισμός χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρακολουθήσαμε μια κακοστημένη παράσταση της Περιφερειακής Αρχής με αφορμή το κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στη Σάμο. Μια παράσταση που με πρόσχημα τα ανθρωπιστικά κριτήρια, επιχειρεί να αποβάλει παιδιά από τη σχολική ζωή και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με επιχειρήματα αντιεπιστημονικά και λανθάνοντα ρατσισμό, που θα οδηγούσε στην αποβολή και παιδιών Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς. Μόνο που οι Ρομά ψηφίζουν…..

Οι απόψεις που ακούστηκαν είναι αποκαλυπτικές της προσέγγισης της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής της κ.Καλογήρου και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών μας τόσο στη Σάμο, όσο και στη Λέσβο και τη Χίο, όπου η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία γίνεται ομαλά . Ξεχνούν ότι με τις πρακτικές αυτές θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση την ήδη επιτυχημένη συμμετοχή πολλών από αυτά τα παιδιά στην σχολική εκπαίδευση, όπου συμμετέχουν ισότιμα και βεβαίως χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως θέμα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η Περιφερειακή αρχή έχει καθήκον να συνομιλεί με τις κοινωνίες και να συμβάλει στην εξομάλυνση τέτοιων καταστάσεων. Το να υιοθετεί τέτοιου είδους ψηφίσματα, εκτός αν είναι η ίδια που το προκάλεσε για την ψηφοθηρική ενδυνάμωση της από την δεξαμενή της ακροδεξιάς την οποία προφανώς εποφθαλμιά, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει τον δικαιολογημένο θυμό των πολιτών μετά από δέκα χρόνια πολλαπλών κρίσεων τις οποίες άλλοι φρόντισαν να φορτώσουν στην πλάτη τους . Κατανοούμε τις ανησυχίες και τα ερωτήματα των γονιών της Σάμου που προκαλεί η κακόβουλη ενημέρωση και ο δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος φόβος. Όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν με το διάλογο και τη σωστή πληροφόρηση, όπως έγινε και στα άλλα νησιά, προκειμένου να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να μετατραπούν σε μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωρά όλα τα παιδιά. Και τα δικά τους και τα ξενοπούλια.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε ήδη εκφράσει την άποψη της επανειλημμένα για το θέμα. Αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και εμείς οι κάτοικοι των νησιών. Δεν στοχοποιούμε και δεν δαιμονοποιούμε τους γονείς σε καμία περίπτωση. Στοχοποιούμε τους πολιτικούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες στα νησιά μας αξιοποιώντας και καλλιεργώντας φόβους στις κοινωνίες, καλυπτόμενες κάτω από ανθρωπιστικό μανδύα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: