Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαψεύδουν τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαψεύδουν τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Βαθέος ΣάμουΑκόμα και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα επιχείρησε να εμπλέξει ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος στην καλλιέργεια ξενοφοβικού κλίματος με δήθεν ανθρωπιστικό μανδύα. Ωστόσο η ίδια η οργάνωση αφήνει τελείως έκθετο το Σύλλογο, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την παραπειστική επιχειρηματολογία του.

Ο Σύλλογος, που συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την αποχή στο δημοτικό Άνω Βαθέος, πρωτοστατεί στην αποχή που εξήγγειλαν για αύριο, Τετάρτη, οι Σύλλογοι Γονέων 8 σχολείων με αίτημα να απαγορευτεί η εκπαίδευση προσφύγων μαθητών στα δημόσια σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ευχαριστεί τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τους εμβολιασμούς σε παιδιά που ζουν σε σκηνές στο χώρο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και στη συνέχεια επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το έργο της οργάνωσης τελείως αυθαίρετα για να δικαιώσει τις ξενοφοβικές του κινήσεις.

«Η παρουσία των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ μας δικαιώνει, έστω και αργά, μας αφήνει όμως μια πικρή αίσθηση ικανοποίησης, κάτι που μας πεισμώνει να συνεχίσουμε για το καλό ΟΛΩΝ των παιδιών του Νομού, ανεξαιρέτως ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΦΥΛΗΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, και ευελπιστούμε να συνεχίσουν να παράγουν έργο», αναφέρει ο σύλλογος. Και παραθέτουν το ερώτημα: «Γιατί όταν οι γονείς ζητούν να ετοιμαστούν ξεχωριστές δομές φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών, που συνεχίζουν να διαμένουν σε σκηνές κάτω από άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, κατηγορήθηκαν και μηνύθηκαν ως ακραίοι, ρατσιστές και ξενοφοβικοί;», υποκρινόμενοι ότι η οργάνωση τάσσεται υπέρ του ρατσιστικού διαχωρισμού Ελλήνων και προσφύγων μαθητών.

Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Απόστολος Βεΐζης, επισημαίνει ότι η οργάνωση προχώρησε σε εμβολιασμό όλων των παιδιών περιμετρικά του ΚΥΤ με 4 εμβόλια για 10 νοσήματα και ότι τα παιδιά μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Και υπογραμμίζει: «Κάθε πρόσφυγας μαθητής, πριν πάει στο σχολείο, παίρνει δελτίο μαθητή μετά από εξέταση από παιδίατρο, και επιπλέον εμβολιάζεται. Αν εμφανίσει πρόβλημα υγείας, όπως κάθε παιδί, Έλληνας, πρόσφυγας ή Ρομά, έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, χωρίς να τίθεται κανένα απολύτως θέμα δημόσιας υγείας. Αντιθέτως. Η διαχείριση της δημόσιας υγείας δεν γίνεται με κλείσιμο των σχολείων αλλά είναι κοινή για όλους, χωρίς διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων, μεταναστών, Ελλήνων και άλλων κατηγοριών».

Ανακοίνωση για τον εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών έβγαλε και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εντυπώσεων, όπως αναφέρει. Σημειώνει ότι μέχρι τον Ιανουάριο, έχει πραγματοποιήσει 2.230 εμβολιασμούς σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας μέχρι και 18 ετών.

Δημήτρης Αγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: