Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ξενοφοβική απόφαση αρνείται το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση

Από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

Τους ασκούς του Αιόλου έρχεται να ανοίξει η υιοθέτηση από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίσματος Συλλόγων Γονέων της Σάμου που ούτε λίγο ούτε πολύ αρνείται την εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα του νησιού στα πλαίσια των ΔΥΕΠ και καλεί κάτω από ένα λουστραρισμένο δήθεν ανθρωπιστικό πλαίσιο αυτή η εκπαίδευση να δίνεται σε δομή ειδικά γι αυτά ένα γκέτο δηλαδή.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιδιαίτερα η Περιφερειάρχης για καθαρά προεκλογικούς λόγους ταυτίζεται με τους ίδιους τους εθνικιστικούς κύκλους που το προηγούμενο διάστημα κρατούσαν τα παιδιά Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ μακριά από τα θρανία απαιτώντας να μη λειτουργήσει στο σχολείο ΔΥΕΠ επικαλούμενοι τα γνωστά γελοία επιχειρήματα περί εμβολιασμών εκβιάζοντας και προπηλακίζοντας άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς που είχαν αντίθετη γνώμη.

Αφού αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση όταν βρέθηκαν απέναντι στην -καθυστερημένη- παρέμβαση του Εισαγγελέα απευθύνθηκαν στην ευήκοη πλειοψηφία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η οποία πιστεύοντας ότι βρίσκει προεκλογικό ακροατήριο εγκολπώθηκε τα αιτήματά τους.

Ως Ανταρσία στο Αιγαίο, δια του εκπροσώπου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αριστείδη Σγατζού δώσαμε τη μάχη να μην περάσει το ψήφισμα κάτι που δε κατέστη δυνατό αφού η Περιφερειακή Αρχή ήταν αποφασισμένη να το περάσει πάση θυσία.

Στο ψήφισμα αντιπροτείναμε η όποια απόφαση να διέπεται από τις παρακάτω αρχές: κλείσιμο όλων των κολαστηρίων τύπου Μόριας, ΒΙΑΛ κ.λ.π στα νησιά, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες, ένταξη άμεσα όλων των παιδιών για όσο μείνουν στην Ελλάδα στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων με δημιουργία τάξεων υποδοχής, απομάκρυνση όλων των ΜΚΟ και ανάληψη των τομέων υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης στις κρατικές δημόσιες υπηρεσίες με τις απαιτούμενες προσλήψεις και τον εξοπλισμό των κρατικών φορέων (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, σχολεία), ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών που το επιθυμούν στην Ελληνική κοινωνία με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε την ενσωμάτωση των παιδιών στο πρωινό πρόγραμμα μαζί με το υπόλοιπο γνωστό πρόγραμμα που στηρίζει το ΚΚΕ για το μεταναστευτικό, ενώ οι σύμβουλοι που συμμετέχουν πια στο σχήμα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (Νικολάρα, Αργυρούδη) στην αρχή ζήτησαν να μη ψηφιστεί το θέμα και στη συνέχεια καταψήφισαν την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής. Από τις υφιστάμενες παρατάξεις στη σύνθεση απουσίαζαν οι κ. Σπιλάνης και Γιακαλής.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: