Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα την Τρίτη 5/3 στις 2.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγόπουλαΣυνάδελφοι,

την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, ξεκινά η λειτουργία του 2ουτμήματος ΔΥΕΠ της Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για τα προσφυγόπουλα.

Ως εκπαιδευτικοί νοιώθουμε την ανάγκη να στηρίξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη μόρφωση, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Άλλωστε ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια.

Να παλέψουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα, χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών με συνοδούς.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα την Τρίτη 5/3 στις 2.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος,

υπερασπιζόμενοι για μια ακόμα φορά τις θέσεις του Κλάδου και του Συλλόγου για μόρφωση όλων των παιδιών και την ανάγκη να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία που δε θα κυριαρχεί ο φόβος και το μίσος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: